Ontdek de Geschiedenis van Drenthe tijdens een 4-daagse Fietsvakantie

Bij deze 4-daagse Fietsvakantie is inbegrepen:

  • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op de 2e dag t/m laatse dag
  • 3 Overnachtingen
  • 3x Een uitgebreid ontbijt
  • Fietsroutes
  • Parkeerplaats bij het 1e hotel

Prijs: vanaf: € 229,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

Exclusief:

  • 1-persoonkamer toeslag € 115
  • Lunch en drankjes
  • Diner
  • Toeristenbelasting
  • Entreegelden
  • Bijdrage aan garantiefonds: € 20,00 per boeking
  • Fietshuur

  Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

  Extra informatie:

  De technische uitvoering van deze reis is in handen van een organisatie die gespecialiseerd is in Fiets- en wandelvakanties, aangesloten bij garantiefonds STO garant en branchevereniging VVKR .

  Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen

Startdata en prijzen

De prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer.

1 maart - 25 maart: € 229,00
26 maart - 25 april: € 239,00
26 april - 25 juni: € 259,00
26 juni - 31 augustus € 279,00
1 september - 30 september: € 259,00
1 oktober - 31 oktober: € 239,00
1 november - 30 november: € 229,00

De prijzen van deze 4-daagse Fietsvakantie in Drenthe is geldig van 1 maart tot en met 30 november 2022 met uitzondering van de feestdagen.

Ontdek de Drentse Geschiedenis

In deze vakantie fietst u door de geschiedenis van Drenthe. Natuurlijk staan de hunebedden op het programma. Maar ook de recente geschiedenis, zoals die van het gevangenisdorp Veenhuizen en die van voormalig Kamp Westerbork, passeert de revue. In 7 musea langs de route gaat de geschiedenis van Drenthe voor u leven.

De fietstochten verbinden de musea en de bijzonder fraaie natuur van Drenthe.

Het programma:

Dag 1: In de loop van de middag wordt u verwacht in het Hotel in Roden. 

Dag 2 van Roden naar Borger/Ees (ca. 59 of 61 km): Na een heerlijk ontbijt fietst richting Assen waar u het Drents Museum kunt bezoeken die naast wisselend expos­ities van hoog niveau een permanente tentoonstel­ling van archeologische opgravingen en vondsten tentoonstellen.Vervolgens fietst u door het Drouwenerveld. Bij het Boomkroonpad
kunt u over een stalen constructie door de toppen van de bomen wandelen en het bos eens op een heel andere manier bekijken. Daarna kunt u een bezoek brengen aan het Hunebedcentrum in Borger. Hier ziet u hoe onze hunebedbouwers ca. 5500 jaar geleden hebben geleefd en nog veel meer. U overnacht in Borger of Ees. In uw reisbescheiden leest u in welk hotel u overnacht.

Dag 3 van Borger/Ees naar Elp (ca. 58 of 59 km): Uw route gaat richting Elp. U fiets richting Schoonoord waar u het Openluchtmuseum Ellert en Brammert kunt bezoeken. Even een paar uur terug in de tijd met de historie van deze 2 reuzen. Vervolgens gaat u richting Monumentendorp Orvelte, u blijft in de geschiedenis van Drenthe en kunt prachtige Saksische boerderijen bezichtigen. U overnacht in het familiehotel in Elp. 

Dag 4 van Elp naar Roden (ca. 57 km): Lekker uitgeslapen op de fiets richting voor­malig kamp Westerbork. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Drenthe en dat kunnen en mogen we natuurlijk niet vergeten. Vanuit het herinneringscentrum vervolgt de route zich naar de voormalige strafkolonie Veenhuizen waar u vervolgens bij Kaaslust- een am­bachtelijke kaasmakerij gevestigd in de voormalige zuivelfabriek- en ook Maallust - onze Drentse bier­brouwerij gevestigd in de voormalige graanmaalderij - kunt bezoeken en uiteraard kunt proeven en kopen. U kunt u ook nog naar het Nationaal Gevangenismuseum. In dit moderne en interactieve museum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu en maakt u kennis met de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen. U overnacht in het hotel in Roden. 

De hotels waar u verblijft:

Dag 1: Hotel in Roden
In de Kop van Drenthe vind je in Roden dit gezellige familiehotel om de noordelijke provincies te ontdekken. Bij Onder de Linden voel je je thuis zodra je over de drempel stapt. Er zijn 19 sfeervolle comfort kamers en 4 luxe comfort kamers met een koffie/thee faciliteit en extra zitje. Alle kamers zijn voorzien van een bad en/of douche, toilet, bureau met stoel, kledingkast, kofferplek, flatscreen tv en gratis WiFi.

Dag 2: Hotel in Borger
Dit hotel in het centrum van Borger beschikt over 21 fraaie hotelkamers. Alle kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, flatscreen televisie en een bureau met daarbij koffie/thee faciliteiten. Tevens beschikt het gehele hotel over gratis WIFI.

of

Dag 2: Hotel Eeserhof in Ees
Dit hotel beschikt over 18 hotelkamers zijn voorzien van televisie, een minibar, een koelkast en een kluisje. Uw eigen badkamer is uitgerust met gratis toiletartikelen, een toilet en een douche. Mindervalidenkamers zijn aanwezig en op aanvraag te boeken.

Dag 3: Hotel de Koekoekshof in Elp
Gelegen in Drenthe vindt u dit familiehotel. In de directe omgeving zijn vele fiets- en wandelroutes en de centrale ligging van het pittore­ske Elp maakt de Koekoekshof een unieke uitvalbasis voor leuke activiteiten. In het restaurant kunt u terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch of een diner. Ook is het heerlijk toeven op het zonnige terras.

8.5 | 4 reviews

Reviews van gasten

Anoniem

9

In Borger en Elp konden we niet dineren. In Elp was niet anders dan een pannenkoeken huis. Alles was verders goed geregeld.

Coby Vermeulen

8

Alles super geregeld,goede hotels,mooie fietstochten

Gilberte Jordens

9

Prima hotels en maaltijden. Zeer mooie tochten. Extra nacht in hotel Meulenhoek was niet doorgegeven aan hotel

Lia den Engelsen

8

4 mooie dagen gehad in een prachtig landschap met gezellige mensen. Knooppunten waren goed te vinden.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.